Søk

Fra forsvarsadvokat til krimforfatter

John Hart skildrer det amerikanske rettsvesenet fra innsiden (Foto: Anette Andresen)

John Hart sa opp jobben som forsvarsadvokat for å skrive på heltid - og har aldri sett seg tilbake

Bare i Norge har John Hart solgt nærmere 200 000 bøker, og har mange lojale lesere. I hjemlandet USA er han den eneste forfatteren som har vunnet den høythengende Edgar-prisen for beste roman to ganger på rad. Hans bøker er oversatt til 30 språk og solgt til over 70 land. I USA gikk hans nyeste bok «Syndenes Forlatelse» rett inn på bestselgerlisten på New York Times. 

Som tidligere forsvarsadvokat skildrer han det amerikanske rettsvesenet fra innsiden, og tar opp mye som er problematisk med det amerikanske rettsvesenet. «Syndenes forlatelse» tar for seg både politivold mot svarte og vold mot innsatte i amerikanske fengsler. Faktisk ble han så desillusjonert som advokat at han sa opp jobben for å begynne å skrive fulltid. 

– Drømmen min var å bli forsvarsadvokat, og jeg ville være i retten hele tiden og føre saker foran dommeren. Det jeg glemte var at en stor del av jobben handlet faktisk om å forsvare kriminelle som ofte også var skyldige. Jeg fant ut at det var noe jeg ikke hadde lyst til å gjøre resten av min yrkeskarriere, forklarer han.

LES INTERVJUET MED JOHN HART HER

Del & skriv ut: