Søk

Varsler Akademiker-streik i Oslo kommune 

– En streik vil ramme politisk ledelse og blant annet deres arbeid med byutvikling, miljø og velferd, sier Akademikernes forhandlingsleder Erik Graff (Foto: Jiri Havran) 

383 akademikere, over 70 av dem jurister, tas ut i streik hvis mekling ikke lykkes.

Akademikernes tariffoppgjør i Oslo kommune har gått til tvungen mekling og Riksmekleren har frist til onsdag 23. mai ved midnatt til å finne en løsning. 

Akademikerne har varslet at de tar ut over 383 akademikere i streik fra 24. mai dersom mekling ikke fører til enighet. Over 70 av dem er jurister. 

Streiken vil i første omgang ramme Rådhuset – med Bystyrets sekretariat og Byrådsavdelingene – Plan- og bygningsetaten og Eiendoms- og byfornyelsesetaten. 

– En streik vil ramme politisk ledelse og blant annet deres arbeid med byutvikling, miljø og velferd. I Plan- og bygningsetaten rammes viktige prosjekter som arbeidet for et bilfritt byliv, sier Akademikernes forhandlingsleder Erik Graff. 

Akademikerne krever endring av lønnssystemet i Oslo kommune – slik at det blir lokale lønnsforhandlinger på den enkelte arbeidsplass. 

– Lønn må forhandles lokalt på arbeidsplassen, slik at kommunen kan sikre seg nødvendig kompetanse og levere gode tjenester til befolkningen, sier forhandlingsleder Erik Graff på Akademikernes nettsted. 

– Dagens rigide lønnssystem er ikke tilpasset kommunens utfordringer og høye ambisjoner. Kommunen sliter med å beholde erfarne ansatte, og har brukt millioner på innleide konsulenter. Lokale forhandlinger vil gjøre det lettere å sikre den kompetansen Oslo har behov for – og levere gode tjenester til befolkningen, sier Graff. 

”Resten av kommune-Norge, sykehusene og staten har alle lokale forhandlinger, og Oslo er nå det eneste området der lønnen bestemmes sentralt for Akademikernes medlemmer”, skriver Akademikerne. 

Del & skriv ut: