Søk

Gir kreftpasienter gratis rettshjelp

– For oss i Kreftforeningen som jobber med dette, er det rett og slett gøy å gå på jobb når vi har et sånt korps av frivillige, sier f.v. advokat Synnøve Vedde Fjærestad, Camilla Fosse (leder for Kreftforeningens Rettshjelp), Ajsa Dzafic Bye (ansvarlig for frivillige jurister i Kreftforeningens Rettshjelp) og juridisk rådgiver Linn Millidahl. (Foto: Ingvild Vaale Arnesen)

– I de fem årene vi har drevet dette tilbudet har vi sett at dette virkelig er noe som trengs. Behovet er stort. Å bli alvorlig syk er en livskrise og mange følelser settes naturligvis i sving. Da er det ikke så lett å få oversikt over praktiske juridiske spørsmål, sier Camilla Fosse og Ajsa Dzafic Bye.

Midt oppe i sykdommen har kreftrammede ofte en rekke juridiske spørsmål om alt fra ulike rettigheter til behandling. Blir man syk er det veldig mye å sette seg inn i. På grunn av sykdommen har man kanskje ikke kapasitet til å gjøre det. Det kan også være vanskelig å finne frem. Kreftforeningen har derfor i fem år drevet rettshjelpstilbudet Kreftforeningens Rettshjelp. Dette er et rettshjelpstiltak bestående av fast ansatte jurister og rundt 65 frivillige jurister som jobber for Kreftforeningen.

LES SAKEN HER

Del & skriv ut: