Søk

Robotene kommer

Per Ragnar Bronken, advokat og partner i Steenstrup Stordrange, holdt foredrag om robotisering, delingsøkonomi og fremtidens arbeidsliv under Juristkongressen. – Utviklingen skjer raskt og det er vanskelig å holde følge med for lovgivningen. Robotisering kommer på en rekke områder og det får konsekvenser sosialt, økonomisk og juridisk, sa han. Dessuten får utviklingen av den såkalte delingsøkonomien juridiske konsekvenser. – Det får ikke minst arbeidsrettslige konsekvenser. Hvem er arbeidsgiver? Er man arbeidstaker eller frilanser? Hva med eventuelt erstatningsrettslig ansvar, arbeidsgiveravgift og HMS. Bronken reiste flere problemstillinger i sitt foredrag. – Kanskje frilansere får en bedre posisjon når det gjelder vern og trygd. Sikkert er nok at de tradisjonelle fagforeningene og tariffavtalene vil utfordres. Profesjonsforeningene blir viktige og jeg tror Akademikerne vil bli det nye LO, sa han.

Del & skriv ut:
Se Juristkontakt sine retningslinjer for kommentarer.