ERRROOOORRRRRR
Den underliggende tilkoblingen Kan ikke opprette klareringsforhold for sikker SSL/TLS-kanal ble lukket.
ved System.Net.HttpWebRequest.GetResponse() ved System.Xml.XmlDownloadManager.GetNonFileStream(Uri uri, ICredentials credentials) ved System.Xml.XmlDownloadManager.GetStream(Uri uri, ICredentials credentials) ved System.Xml.XmlUrlResolver.GetEntity(Uri absoluteUri, String role, Type ofObjectToReturn) ved System.Xml.XmlTextReaderImpl.OpenUrlDelegate(Object xmlResolver) ved System.Threading.CompressedStack.runTryCode(Object userData) ved System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData) ved System.Threading.CompressedStack.Run(CompressedStack compressedStack, ContextCallback callback, Object state) ved System.Xml.XmlTextReaderImpl.OpenUrl() ved System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read() ved System.Xml.XmlLoader.Load(XmlDocument doc, XmlReader reader, Boolean preserveWhitespace) ved System.Xml.XmlDocument.Load(XmlReader reader) ved System.Xml.XmlDocument.Load(String filename) ved EPiServer.Templates.Public.Units.Juristkontakt.Placeable.jkNewsFeed.Page_Init(Object sender, EventArgs e) På advokatskole - Juristkontakt

På advokatskole

Peder Aas måtte vitne i ”Wiersholm tingrett” om ran av tørrfisk da Wiersholm Summer School gikk av stabelen for sjette gang i august.


 Av Henrik Pryser Libell

– Vi finner grunn til å minne retten på at disse dokumentene først var tilgjengelig fra hjemmesiden ett år etter ranet av Peder Aas sin lastebil, sier jusstudent Ingeborg Kristine Lind. 

Hun holder innledningsforedraget for prosedyrelaget "Simens Angels", det ene av seks lag under Wiersholm sommerskoles prosedyrekonkurranse. De andre er "The Elbow Pusher", "De Fire Musketerer", "Team Spirit" (bildet), "Nederlaget" og "The Fantastic Four".

Lagene utgjøres av 24 jusstudenter som er silt ut etter en søknadsprosess til å delta på sommerskolen i kontorlokalene til Wiersholm i Vika i Oslo. Søkerne er fra fakultetene i Oslo, Bergen, Tromsø og i år deltar for første gang også jusstudenter fra Høyskolen i Lillehammer. 

Sommerskolen består av både forelesninger og øvelser. Høydepunktet er fredagens prosedyrefinale, der de seks lagene møtes til dyst i "Wiersholm tingrett".

Tre lag representere saksøker, og tre den saksøkte, i en case der trailersjåføren med det velkjente navnet Peder Aas har fått sin tørrfisklast ranet i Sør-Italia på vei til Napoli - mens han kjørte på oppdrag for "Transportkongen". 

Utredningssjef i forsikringsfirmaet Lars Holm stiller også som vitne i retten, alle spilt av Wiersholms egne advokater. "Peder Aas" stiller i rutete skjorte og caps, mens lagene og dommerne stiller i rettssalssort. 

En humring går gjennom den velkledde salen av jusstudenter når "Peder" forteller at han har vært i sjåførbransjen siden han var 16 år.  

Partnerne Magnus Hellesylt, Jan Fougner og Bettina Banoun er for dagen dommere i "Wiersholm tingrett", og skal avgjøre hvilket lag som har klarer seg best i prosedyrekonkurransen. 

– Et stort apparat med partnere, advokater og stabsansatte bidrar til at arrangementet fungerer knirkefritt både faglig og sosialt gjennom hele uken, sier HR-sjef Hilde Simenstad i Wiersholm til Juristkontakt. 

– Vi har i likhet med mange andre arbeidsgivere stort fokus på talenter for mulig rekruttering når de er ferdige med masterstudiet, sier hun.

Ifølge Simenstad er sommerskolen advokatfirmaets viktigste rekrutteringskilde. Det er sjette gang skolen arrangeres. 

Aleksandra Segelstad, fra "Nederlaget", studerer til daglig i Oslo. Marte Høvde fra "De Fire Musketerer" studerer i Bergen. 

– Jeg har hørt mye godt om denne sommerskolen fra andre, derfor søkte jeg, sier Høvde. 

– Den har så mye mer praktisk perspektiv enn studiet. Vi øves både i forhandlingstaktikk og i prosedyre. Det er det lite av på studiet. Her er det mye mer samarbeid og fokus på å lære underveis, sier Segelstad. 

– En ting er å lese det i boken, noe annet er å legge det frem i retten. 

 


24.08.12

Si din mening her!
  
  
CAPTCHA code image
Speak the codeChange the code
 
Tast inn koden over
Papirutgaven Les papirutgaven
Les siste papirutgave av JURIST kontakt